Dokter Frank Campaert

SPIERONTSPANNERS

Indicatie: 
Beste aanpak voor vermindering van de expressierimpels zoals de fronsrimpel, voorhoofdrimpels en kraaipootjes, bunny lines ter hoogte van  de neus, eyebrow lift,…

Hoe werkt het:
Het Botuline eiwit gaat het samentrekken van de spiertjes verminderen waardoor er minder spanning op de huid is. Zo kunnen de huidplooien terug relaxeren en verdwijnen de gevormde rimpels.

Behandeling & Hersteltijd

Sommige zullen de Botuline injecties nauwelijks voelen, anderen ervaren deze als kleine venijnige prikjes. Er is quasi geen hersteltijd: soms vertonen prikplaatsen lichte zwelling en roodheid, die na enkele uren verdwijnen. Kleine haematomen ( blauw plekje) kunnen voorkomen en makkelijk gecamoufleerd worden. Activiteiten kunnen onmiddellijk hervat worden. Er wordt wel gevraagd de eerst  3 uur niet te gaan slapen. Ook intens sporten, sauna wordt afgeraden.       

Effect & protocol :

Zichtbaar resultaat na 1 week. Resultaat houdt 3-4 maanden aan. 
Beste resultaat: om de 4 maanden te herhalen. Kan het ganse jaar door gebeuren, dus ook in de zomer/ zon periodes. Wordt best niet gecombineerd met andere behandeltechnieken in hetzelfde gebied in éénzelfde sessie.


Noot: OVERMATIG ZWETEN  ( axillaire hyperhidrose ) Naast behandeling van de expressierimpels zijn injecties met een Botuline toxine zeer efficiënt  om overmatig zweten te stoppen. Hier blijft het  resultaat 9 tot 11 maanden behouden.

Ook bij migraine kan deze behandeling een goede verbetering van de klachten geven.