Dokter Frank Campaert

FILLERS


Indicatie : aanpak van rimpels ontstaan door  volumeverlies. Neusmond plooi, rokerslijntjes bovenlip , kaaklijn,…

 

Hoe werkt het : Fillers zijn vulmiddelen. Zij worden gebruikt om rimpels op te vullen die vooral ontstaan door volumeverlies. Meest gebruikt zijn de hyaluronzuur fillers, die de collageenvullers quasi volledig vervangen hebben. Permanente fillers worden in de praktijk al lang niet meer gebruikt omwille van hun verhoogd risico op complicaties. Semi-permante fillers zijn “bio-degradable”, dwz het product wordt op natuurlijke wijze door ons lichaam afgebroken. De keuze van de filler bepaald de arts in functie van de indicatie.

 

 

Behandeling & Hersteltijd : Sommige zullen de injecties nauwelijks voelen, anderen ervaren deze als venijnige prikjes. Lokaal kan een verdovende crème desgewenst een uur voordien aangebracht worden ter comfort.

Nadien is er 1 à 2 dagen lokaal soms wat roodheid en zwelling. Kleine haematomen ( blauwe plekken)  kunnen optreden ter hoogte van de prikplaatsen en kunnen makkelijk gecamoufleerd worden.

 

Effect & protocol :  onmiddellijk zichtbaar, het resultaat houdt afhankelijk van de zone 6 maanden tot 1 jaar aan. Nadien kan er nieuwe filler te worden aangebracht. Kan het ganse jaar door gebeuren, dus ook in de zomer/ zon periodes. Wordt best niet gecombineerd met andere behandeltechnieken in hetzelfde gebied in éénzelfde sessie.