Dokter Frank Campaert

MICRONEEDLING


Indicatie:

Glow effect, éclat de jour, egalere huidteint,  stimulatie celvernieuwing en collageen aanmaak, littekens, striemen.

 

Hoe werkt het:

Hier wordt door middel van de Dermapen de huid met duizenden ultrafijne naaldenprikjes doorprikt. De microscopisch kleine oppervlakkige prikjes activeren een lokaal wondgenezingsproces waarbij er een aantrekking van herstel- en groeifactoren plaatsvindt. Zo worden ondermeer ook de fibroblasten weer gestimuleerd nieuw collageen aan te maken.

Deze CIT ( collageen inductie Therapie) wordt frequent gebruikt om serums ( bv. PRP serum of skinbooster serums) dieper in de huid te laten penetreren.

 

Behandeling & Hersteltijd :

Er kan een verdovende crème vooraf gebruikt worden, maar eigenlijk wordt de behandeling slechts als  “oncomfortabel” omschreven. De eerste 2 dagen is er nog een roodheid en mogelijks zeer lichte zwelling. Daags na de behandeling mag reeds een camouflerende make-up gebruikt worden indien gewenst.

 

Effect & protocol: 

Je ziet onmiddellijk na herstel dat de huid een frissere aanblik heeft. Bijkomend is er een vertraagd proces van collageenaanmaak en remodelling dat zijn maximaal effect bereikt na 4 tal maanden.

Behandeling omvat gemiddeld 4 tot 6 sessies. Afhankelijk van de indicatie kan dit om de 14 dagen of dient er 4 weken tussentijd aangehouden te worden. Als onderhoud wordt jaarlijks een herhaalbehandeling met 2 sessies  geadviseerd. Kan en wordt vaak gecombineerd met andere CIT behandelingen in éénzelfde sessie om het resultaat te maximaliseren. Zon (UV-) blootstelling voor en na behandeling dient gerespecteerd te worden.