Dokter Frank Campaert

GaAS 1540nm non-ablatieve laser


Indicatie :

Anti -aging: huidverjonging door stimulatie collageen aanmaak

reductie littekens, striemen,…

 

Hoe werkt het:

In tegenstelling tot de CO2-laser is dit een “ non-ablatieve” laser: Dit betekent dat het huidoppervlak zelf niet wordt beschadigd, maar dat de golflengte van deze laser diep doorheen de huid een opwarming veroorzaakt. Zo kunnen cellen gestimuleerd worden om terug actiever te zijn, denk aan de fibroblasten die collageen en hyaluronzuur produceren.

 

Behandeling & Hersteltijd: 

De behandeling voelt op het moment branderig tot pijnlijk aan maar mits gebruik van lichte koeling en/of verdovende crème is deze verwaarloosbaar.

Quasi geen hersteltijd, wat roodheid die zelf na 30 ’  niet meer zichtbaar is. Dé ideale “lunch time procedure”: werk en activiteiten kunnen onmiddellijk terug hernomen worden.

Effect en protocol:

Er is geen direct resultaat te zien, maar hier ligt de focus vooral naar toekomst om de huid zo vitaal te houden. Hier gaan we dus collageen aanmaak stimuleren. Het effect is zeer geleidelijk en dus pas merkbaar na 6 maanden.

De inductiefase omvat 3 behandelingen met tussenpauze van 6 à 8 weken. Nadien wordt geadviseerd deze 1 à 2 x per jaar als onderhoud te doen.

 

Kan en wordt vaak gecombineerd met andere CIT behandelingen ( CO2, microneedling, PRP,…) in éénzelfde sessie om het resultaat te maximaliseren.

 

Zon( UV-) blootstelling voor en na behandeling dient gerespecteerd te worden.