Dokter Frank Campaert

Alexandrite laser


Indicatie:

Egalisering van de huidteint door reductie van ouderdomssproeten, of zonnesproeten ter hoogte van  gelaat, hoofdhuid, decolleté , handen, armen, benen,…

 

Hoe werkt het: Is een laser met voornamelijk het pigment “melanine”  als target en wordt dus gebruikt voor het verwijderen van bruine “ouderdom” vlekken of zonnesproeten.

 

Behandeling & Hersteltijd:

De behandeling zelf is licht prikkelend en wordt over algemeen zeer goed verdragen. De behandelde letsels zullen eerst een donkerder aspect krijgen, zonder echt blaar- of korstvorming ( bv zoals bij cryotherapie wel het geval is).

Na 10-14 tal dagen klaren de letsels op.

 

Effect & protocol: 

Vermindering van de overmatige pigmentatie wordt meestal in 1 sessie al bekomen, soms is er een bijkomende behandeling nodig om het pigment volledig weg te krijgen.

Kan en wordt vaak gecombineerd met andere behandelingen zoals de gefractioneerde CO2- laser in éénzelfde sessie om het resultaat te maximaliseren.

Zon( UV-) blootstelling voor en na behandeling dient gerespecteerd te worden.

 

Noot: Door zijn specifieke golflengte is dit dé ideale laser voor permanente epilatie.  Hierover kunt u meer informatie vinden onder de rubriek: Epilatie & Laser.