Dokter Frank Campaert

NdYag Laser


Indicatie:

Couperose (roodheid gelaat), gesprongen adertjes (spiders), roodheid decolleté, spatadertjes op de benen, cherry angiomata (bloedwratjes op het lichaam)  

 

Hoe werkt het:  

De NdYag laser is een zeer specifieke vaatlaser.  De golflengte werkt selectief in op vaatstructuren waardoor deze vernietigd worden.

 

Effect:  

vermindering van de roodheid, geeft verbetering van de huidteint.

 

Behandeling & Hersteltijd:

Afhankelijk van de indicatie/ behandeling-  bv. in het gelaat voor couperose- wordt deze behandeling zeer goed verdragen en is er weinig of geen hersteltijd. Cherry angioma’s en spiders voelt licht prikkend aan.

Anderzijds is de behandeling wel pijnlijker voor aanpak spatadertjes op de benen.


Effect & protocol:

Voor couperose wordt de eerste keer  3 behandelsessies voorzien  om de 6 à 8 weken om een goede reductie van de roodheid te bekomen. Als onderhoud is een jaarlijkse behandeling aangewezen om het bekomen resultaat te behouden en om nieuw ontstane bloedvaatjes terug aan te pakken.

Kan en wordt vaak gecombineerd met andere vaatbehandelingen in éénzelfde sessie ( IPL ) om het resultaat te maximaliseren.

 

Beenreisen/ kleine spatadertjes vragen meestal ook  2 à 3 behandelingen om de 14 dagen om ze te vernietigen. Het kan tot 2 maanden na de behandeling duren vooraleer deze verdwijnen.

Voor Cherry angiomas en spiders is meestal  één enkele behandeling voldoende om ze weg te werken.

 

Zon( UV-) blootstelling voor en na behandeling dient absoluut gerespecteerd te worden.


Noot:  Daarnaast kent deze NdYAG laser met zijn specifieke golflengte ook nog een aantal andere indicaties zoals bv. behandeling van inflammatoire acne, schimmelnagels, wratten, huidverjonging,… én is het de enige laser die veilig kan gebruikt worden voor epilatie bij donkere huidtypes.  Hierover kunt u meer informatie vinden onder de rubriek : Epilatie & Laser.