Dokter Frank Campaert

IPL, Intense Pulsed Light


Indicatie:

Diffuse roodheid, photo-aging, overmatige pigmentaties ter hoogte van gelaat, hals, decolleté, handen.

 

Hoe werkt het:

Intensed Pulsed Light, is geen echte laser. De intens felle lichtflitspulsen worden gelijkmatig verdeeld over het ganse te behandelende gebied. Afhankelijk van de gekozen golflengte wordt deze ingezet voor behandeling van diffuse couperose (veralgemeende roodheid), hyperpigmentatie, acne, anti photo-aging.

 

 

Behandeling en hersteltijd:

Door gebruik te maken van koeling, wordt dit als “onaangenaam tot soms wat pijnlijk “ ervaren, wat onmiddellijk verdwijnt na einde van de behandeling. Er kan een lichte roodheid en zwelling zijn gedurende 1 à 2 dagen en pigmentaties kunnen initieel wat verdonkeren. Deze herstellen zich in de loop van de week.

 

Effect & protocol:

Na 1 week is er een merkbare reductie van de hyperpigmentatie, welke door een vertraagd proces van opruiming van het pigment de weken nadien nog verder kan verbeteren. Ook de roodheid neemt maar geleidelijk aan af.

Een 3-tal sessies zijn geadviseerd om het beste zichtbaar resultaat te bekomen. Deze worden met interval van 2 maanden uitgevoerd. Nadien wordt een jaarlijkse behandeling aangeraden om het resultaat maximaal te behouden.

Wordt vaak gecombineerd met NdYag laser indien voornamelijk de couperose dient behandeld te worden, of met de Alexandrite laser indien meer op de pigmentatie dient gewerkt te worden. Kan ook perfect gecombineerd worden met microneedling, PRP  of gefractioneerde laserbehandelingen.

Zon (UV-) blootstelling voor en na behandeling dient gerespecteerd te worden.