Dokter Frank Campaert

CO2- LASER


Indicatie : 

Huidverstrakkend en huidverjongend. Beste niet-chirurgische behandeling voor mensen die geen face-lift of bv. ooglidcorrectie willen ondergaan.

Vermindering fijne rimpeltjes ter hoogte van  gelaat, oogleden, handen, hals, decolleté  door stimulatie aanmaak collageen, elastine en hyaluronzuur. Hierdoor verkrijgt men een egalere teint, vermindering bruine vlekken, vermindering van littekens, grove poriën.

 

Hoe werkt het:

De CO2 laser is een ablatieve laser. Dit betekent dat er kleine wondjes gemaakt worden waarvan de diepte en de densiteit heel nauwkeurig kan gekozen worden. Gefractioneerd betekent dat de laserstraal opgesplitst worden in vele kleine laserbundeltjes die op de huid gaan inwerken door middel van een scanner.

De Co2 laser wordt ook als chirurgische laser gebruikt om esthetisch storende letsels weg te werken met minimaal tot geen restlitteken vergeleken bij een heelkundige ingreep.

 

Behandeling & Hersteltijd:

De behandeling is pijnlijk maar wordt comfortabel gemaakt door gebruik van lokale verdovende crème en een sterke koeling van de huid.

Zijnde de meest agressieve CIT is de downtime ook de langste. Omdat de laser zeer versatiel is (aanpasbaar) kan wel in functie van de aanvaardbare downtime de laser zo ingesteld worden dat deze varieert. Hersteltijd hangt dus af van de behandeling: soms is hersteltijd niet langer dan 2-3 dagen, bij meer agressieve aanpak zal de hersteltijd variëren van 1 week tot 10 -tal dagen.

Na de behandeling is er meestal nog de dag zelf een branderig gevoel. Roodheid en zwelling is normaal de eerste dagen. De kleine korstjes verdwijnen de dagen nadien. Het gebruik van Flamigel de eerste dagen wordt aangeraden. Huidverzorgingsproducten en Make-up kunnen gebruikt worden na 3 dagen. Zonblootstelling dient vermeden te worden gedurende de maand na de behandeling.

 

Effect & protocol: 

Er is een direct resultaat na heling van de kleine microwondjes, maar vooral zal de huidtextuur algemeen nog verbeteren in de 3-6 maanden nadien door inductie van collageen aanmaak.

Initieel worden 2 à 3 behandelsessies voorzien met 6 tot 8 weken tussentijd. Nadien is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling optimaal.

Kan en wordt vaak gecombineerd met andere CIT behandelingen in éénzelfde sessie om het resultaat te maximaliseren en de herstelperiode te versnellen.