Dokter Frank Campaert

PEELINGS


Indicatie:

Zorgt voor een egalere teint en structuur, vermindering hyperpigmentatie, melasma, éclat de jour of glow effect, acne littekens verzachten.

 

Hoe werkt het:

Er wordt een chemisch zuur gelijkmatig op de huid aangebracht. Dit zorgt voor een afbraak van dode huidcellen, waardoor de huid een frissere aanblik krijgt. De keuze van peel ( fruitzuren, glycolzuur, trichloorazijnzuur, Retinol, VitA,...) en de concentratie van de peel worden bepaald door de arts in functie van uw huidtype en het beoogde doel. ( littekens, pigmentatie, egalisatie van de teint,…)

 

Behandeling & Hersteltijd:

Tijdens de peel voelt de huid warm en branderig aan. Dit branderig gevoel verdwijnt na enkele uren. Nadien enkele dagen tot 1 week roodheid en met schilfering van de huid. Als nabehandeling wordt thuis meermaals per dag een sterk huidherstellende crème aangebracht gedurende een kleine week. Nadien kan je terug je normale verzorgingsproducten te gebruiken.

 

Effect & protocol:  

Zichtbaar resultaat na gemiddeld 4 sessies . De sessies gebeuren om de  2  weken. Wordt best niet gecombineerd met andere behandeltechnieken in hetzelfde gebied in éénzelfde sessie. Zon (UV-) blootstelling voor en na peeling dient gerespecteerd te worden.