Dokter Frank Campaert

Personalisatie:

Met gepersonaliseerd wordt bedoeld dat na analyse van je huidtype en het overlopen van je verwachtingen een uniek gepersonaliseerd behandelplan wordt opgemaakt. Je dermatoloog  zal aan de hand van jouw wensen/noden elke gekozen behandeling zo finetunen rekening houdend met je huidtoestand, verwachtingen,  gewenste herstelperiode, enzovoort.

Deze personalisatie kan omdat de meeste behandelingen zeer “versatiel” (aanpasbaar) zijn. De instellingen van de verschillende Laser - parameters  kunnen zo ingesteld worden naar jouw specifieke individuele behoeften. Ook bij de andere behandeltechnieken zoals bv. peeling, botox, fillers, microneedling zullen het gebruik van de juiste hoeveelheden, aangepaste concentraties en aantal sessies niet alleen het eindresultaat maar ook het pijnlevel en de downtime mee bepalen.


 

 

Herstelperiode kan dus variëren van een “ lunch-time procedure” waarbij de patiënt na de behandeling onmiddellijk terug  zijn dagactiviteiten kan hernemen, tot procedures waarbij er een herstelperiode is van enkele dagen tot 2 weken.

2 belangrijke bemerkingen  hierbij:

  • Hoe intensiever/ agressiever betekent per sé niet méér resultaat. “ Overtreatment” kan juist meer tot ongewenste resultaten leiden.

  • Er is natuurlijk wel een minimaal therapie level nodig (en dus pijnlevel en downtime soms) om tot een bepaald resultaat te bekomen.

In de praktijk worden, passend in het ABC concept, steeds de behandelingen persoonlijk uitgebalanceerd naar het gewenste beoogde effect, een aanvaardbaar pijnlevel en herstelperiode én met een zo laag mogelijk risico op neveneffecten of complicaties. De intensiteit van een behandeling is dus steeds op maat van de patiënt.

Je arts zal hierover je voldoende informeren per geselecteerde behandelingstechniek.