Dokter Frank Campaert

Continuïteit

Als we stoppen met sporten verliezen we algauw weer ons spiermassa. Zo is het ook met de huid. Onze huid verdient een continue verzorging.

De huid is het grootste  orgaan van de mens, dat zich constant vernieuwt en voortdurend onder druk staat van omgevingsfactoren en “De Tijd”. Het continue effect van beide kunnen we niet uitschakelen.

Huidveroudering is immers een natuurlijk proces waar eenieder onderhevig aan is. Het is ook geen ziekte die we kunnen/ hoeven te “genezen”.

De aanmaak van collageen neemt zonder stimuli terug verder af met de tijd. Couperose komt geleidelijk aan terug, nieuwe ouderdomspigmentvlekken ontwikkelen zich met de jaren... en rimpels vormen zich opnieuw.

De snelheid waarmee tekenen van huidveroudering terug komen is individueel verschillend gezien verschillende factoren hier een invloed op hebben: genetische predispositie, levensstijl, zonblootstelling, leeftijd, genetische achtergrond, hormonale toestand en algemene gezondheid.

Vandaar dat vaak naast de initiële start behandeling ( de inductie stap), nadien ook een voor u  persoonlijk haalbaar  onderhoudsbehandelplan  wordt voorgesteld. Zo kunnen de behaalde resultaten zolang mogelijk behouden worden en kunnen we nieuwe tekenen van veroudering preventief blijven tegengaan.

Met continuïteit wordt ook bedoeld dat het zeer belangrijk is om een dagdagelijkse goede verzorging van de huid te onderhouden.

Ook hierin zal uw arts advies geven welke voor uw huid geschikte verzorgingsproducten zijn. Dit kunnen dermo-cosmetica uit de apotheek zijn, maar ook hier biedt de praktijk een  gepersonaliseerde dagelijkse huidverzorging aan.

Dé beste algemene dag/nachtcrème voor iedereen bestaat immers niet. Deze moet steeds aangepast worden aan uw huidtype. Bepalend hierin is niet enkel: “heb ik een droge – vette of gemengd huid”, maar belangrijker nog wordt er nagegaan : “heeft mijn huidtype neiging tot…” : denk bijvoorbeeld aan neiging tot ontwikkeling van acné, couperose, eczeem, rosacea of melasma.

Universkin is een huidverzorgingsconcept waarbij jouw eigen serums aangemaakt worden. Een goede huidverzorging werkt, vooral als je de juiste ingrediënten in de juiste concentratie aanbrengt. Na een grondige huidanalyse wordt dan uit ongeveer 19 verschillende ingrediënten een uniek gepersonaliseerd serum voor jou klaargemaakt om thuis te gebruiken.

Ook voor de haarverzorging bestaat er een DNA-test (Trichotest) welke toelaat een haarlotion specifiek naar jou noden samen te stellen,  alsook welke voeding-/ vitaminesupplementen voor jouw haarverzorging het meest geschikt zijn.