In het ABC concept wordt dus steeds aandacht gegeven aan alle 5 pijlers van “een mooie frisse huid”: textuur, structuur, teint, rimpels, volume. Het totale plaatje dient immers te kloppen. Enkel die ene storende rimpel wegwerken, maar de ouderdomsvlekken laten staan, de couperose niet aanpakken of algemeen de huidveroudering niet tegengaan is jammer. Het concept is opgebouwd rond personalisatie, combinatie, continuïteit en versterking van je natuurlijke schoonheid.

 • Er wordt een CIT behandelplan (collageen inductie therapie) voorgesteld: welke behandelingstechnieken zijn voor jou het meest geschikt om de collageen productie opnieuw te boosten.
 • Er wordt een Anti-Age behandelplan opgesteld voor de aanpak van verouderingstekenen (rimpeltjes, volumeverlies, pigmentvlekken, couperose, huidverstrakking,...)
 • Er wordt een Onderhouds- behandelplan opgesteld om de bekomen resultaten te behouden, de collageenaanmaak verder te stimuleren en het ontstaan van nieuwe huidverouderingstekenen af te remmen

Uniek en persoonlijk

Personalisatie:

Met gepersonaliseerd wordt bedoeld dat na analyse van je huidtype en het overlopen van je verwachtingen een uniek gepersonaliseerd behandelplan wordt opgemaakt. Je dermatoloog  zal aan de hand van jouw wensen/noden elke gekozen behandeling zo finetunen rekening houdend met je huidtoestand, verwachtingen,  gewenste herstelperiode, enzovoort.

Deze personalisatie kan omdat de meeste behandelingen zeer “versatiel” (aanpasbaar) zijn. De instellingen van de verschillende Laser - parameters  kunnen zo ingesteld worden naar jouw specifieke individuele behoeften. Ook bij de andere behandeltechnieken zoals bv. peeling, botox, fillers, microneedling zullen het gebruik van de juiste hoeveelheden, aangepaste concentraties en aantal sessies niet alleen het eindresultaat maar ook het pijnlevel en de downtime mee bepalen.

 

 

 

 

Herstelperiode kan dus variëren van een “ lunch-time procedure” waarbij de patiënt na de behandeling onmiddellijk terug  zijn dagactiviteiten kan hernemen, tot procedures waarbij er een herstelperiode is van enkele dagen tot 2 weken.

2 belangrijke bemerkingen  hierbij:

 • Hoe intensiever/ agressiever betekent per sé niet méér resultaat. “ Overtreatment” kan juist meer tot ongewenste resultaten leiden.
 • Er is natuurlijk wel een minimaal therapie level nodig (en dus pijnlevel en downtime soms) om tot een bepaald resultaat te bekomen.

In de praktijk worden, passend in het ABC concept, steeds de behandelingen persoonlijk uitgebalanceerd naar het gewenste beoogde effect, een aanvaardbaar pijnlevel en herstelperiode én met een zo laag mogelijk risico op neveneffecten of complicaties. De intensiteit van een behandeling is dus steeds op maat van de patiënt.

Je arts zal hierover je voldoende informeren per geselecteerde behandelingstechniek.

Natuurlijke schoonheid

Natuurlijke schoonheid: de beste versie van jezelf zijn

Binnen het ABC concept is het de bedoeling je natuurlijke schoonheid beter naar voren te laten komen. Het gaat om die subtiele verbeteringen waarmee je het compliment krijgt van “wat zie je er goed uit”  in plaats van de opmerking “ wat heb jij laten doen…”.

Verwacht dus niet er 20 jaar jonger uit te zien of dat je plots de look van een gefilterd Instagram profiel krijgt.

Sommige behandelingen geven natuurlijk een direct zichtbaar resultaat op zoals spierontspanners, peeling, microneedling, verwijderen pigmentvlekken, couperose,…

Bij andere behandelingen, die meer gericht zijn op “preservatie”  (zoals behoud van elasticiteit, aanmaak collageen, tegengaan huidverslapping… enzovoort)  zijn de resultaten pas merkbaar over langere periode van weken, maanden tot zelfs jaren. Hier is het meer een investering naar later toe: mooi ouder worden…

Als je verwachtingspatroon niet correct is, zal je dus eerder ontgoocheld zijn. Klassiek voorbeeld is mensen die eigenlijk een facelift willen, maar geen chirurgie willen ondergaan en toch hopen dat het “ face-lift effect” kan bekomen worden met een niet chirurgische cosmetische behandeling.

Het is de taak/ verantwoordelijkheid van de arts dit goed op voorhand uit te leggen.

Combineren van behandelingen

Combinatie

Een verdere personalisatie gebeurt door combinaties te maken van verschillende behandeltechnieken. Het combineren van de verschillende behandelingsmogelijkheden is immers vaak dé sleutel om tot het beste eindresultaat te komen.

Voordelen van therapieën te combineren zijn ondermeer:

  • Beter resultaat dat één enkele techniek door hun verschillend werkingsmechanisme.
  • Beter resultaat door “synergetisch effect”. De ene behandeling versterkt het effect van de andere.
  • Inwerking tegelijkertijd op meerdere pijlers van “een mooiere huid”.
  • Zelfde resultaat maar minder downtime.
  • Zelfde resultaat maar minder pijnlijk.
  • Zelfde resultaat maar in minder sessies.

Het is de kennis en de deskundigheid van je arts om de juiste combinatie keuzes in behandelingen te nemen die het ABC concept zo uniek maakt voor jou.

Continuïteit en behoud

Continuïteit

Als we stoppen met sporten verliezen we algauw weer ons spiermassa. Zo is het ook met de huid. Onze huid verdient een continue verzorging.

De huid is het grootste  orgaan van de mens, dat zich constant vernieuwt en voortdurend onder druk staat van omgevingsfactoren en “De Tijd”. Het continue effect van beide kunnen we niet uitschakelen.

Huidveroudering is immers een natuurlijk proces waar eenieder onderhevig aan is. Het is ook geen ziekte die we kunnen/ hoeven te “genezen”.

De aanmaak van collageen neemt zonder stimuli terug verder af met de tijd. Couperose komt geleidelijk aan terug, nieuwe ouderdomspigmentvlekken ontwikkelen zich met de jaren... en rimpels vormen zich opnieuw.

De snelheid waarmee tekenen van huidveroudering terug komen is individueel verschillend gezien verschillende factoren hier een invloed op hebben: genetische predispositie, levensstijl, zonblootstelling, leeftijd, genetische achtergrond, hormonale toestand en algemene gezondheid.

Vandaar dat vaak naast de initiële start behandeling ( de inductie stap), nadien ook een voor u  persoonlijk haalbaar  onderhoudsbehandelplan  wordt voorgesteld. Zo kunnen de behaalde resultaten zolang mogelijk behouden worden en kunnen we nieuwe tekenen van veroudering preventief blijven tegengaan.

Met continuïteit wordt ook bedoeld dat het zeer belangrijk is om een dagdagelijkse goede verzorging van de huid te onderhouden.

Ook hierin zal uw arts advies geven welke voor uw huid geschikte verzorgingsproducten zijn.

Dé beste algemene dag/nachtcrème voor iedereen bestaat immers niet. Deze moet steeds aangepast worden aan uw huidtype. Bepalend hierin is niet enkel: “heb ik een droge – vette of gemengd huid”, maar belangrijker nog wordt er nagegaan : “heeft mijn huidtype neiging tot…” : denk bijvoorbeeld aan neiging tot ontwikkeling van acné, couperose, eczeem, rosacea of melasma.

Ook voor de haarverzorging bestaat er een DNA-test (Trichotest) welke toelaat een haarlotion specifiek naar jou noden samen te stellen,  alsook welke voeding-/ vitaminesupplementen voor jouw haarverzorging het meest geschikt zijn.