Het Aging Beautiful Concept werd met bijzondere aandacht ontwikkeld om de kenmerken van een jonge frisse  huid op een zo efficiënt mogelijke wijze te behouden.

Het gaat om een uniek behandelingsprogramma dat voor ieder patiënt specifiek voorgesteld wordt en rekening houdt met de totale persoonlijkheid en met de persoonlijke wensen/noden. Hierbij worden alle therapeutische mogelijkheden in beschouwing genomen.

De huid is een levend orgaan dat continu in beweging is. Nieuwe huidcellen ontstaan, worden volwassen, terwijl oudere cellen afsterven en spontaan verwijderd worden. Het collageen dat onze huid stevig en strak houdt, wordt langzaam afgebroken.

Met de leeftijd zien we veranderingen optreden zoals rimpels, bruine vlekken, grovere poriën of toegenomen bloedvaatjes (couperose).

Deze veranderingen ontstaan niet alleen door de leeftijd en genetische predispositie, maar kunnen ook een gevolg zijn van levensstijl, voeding, overdreven zonblootstelling, roken, stress of milieufactoren. Hierdoor zal onze huid met de jaren minder éclat vertonen.

Een “mooie frisse huid” wordt bepaald door 5 belangrijke pijlers:

 • Textuur: “ de zachtheid van de huid”

  Verwijdde poriën, littekens, kleine huidaanwassen ( fibromen, vergrote talgklieren, wratjes) geven de huid een grover en  oneffen aspect.

 • Structuur:  “ de stevigheid van de huid”

  huidverslapping doet huidplooien en rimpeltjes ontstaan, verminderde kaaklijn, donkere oogwallen.

 • Teint:  “ de kleur van de huid “

  (ouderdoms)pigmentvlekken, bloedvaatjes, couperose, vale teint, zonschade.

 • Rimpeltjes: “ de fysica van de huid”

  De typische rimpeltjes (zoals fronsrimpel, voorhoofdlijntjes en kraaienpootjes) welke ontstaan door inwerking van de gelaatsspieren bij expressie: nadenken, kwaad kijken, lachen, staren in de zon, roken,…

 • Volume:  “de volheid van de huid “

  Met ouder worden verminderd ook de ondersteuning  van de huid waardoor de huid meer gaat “doorzakken”. Verminderde kaaklijn, hals, mondhoeken, handruggen, decolleté.

Het is dan ook belangrijk om tot het bekomen van  “ de beste versie van jezelf “ aan elk van deze pijlers  voldoende aandacht te geven.